Страхотна История.БГ. Журналистите се оказаха на по-голяма висота от много

...
Страхотна История.БГ. Журналистите се оказаха на по-голяма висота от много
Коментари Харесай

Кънев: Има нещо, което не разбираме по македонската тема

" Страхотна История.БГ. Журналистите се оказаха на по-голяма висота от доста професионални историци по тематиката Македония. Защото с изключение на да знаят обстоятелствата, дават си сметка и какво е ставало в душите на хората след всеки идващ разгром.
Блестящ Бойко Василев. Не мога да не се съглася с него, че националната ни злополука през 1918 г е краят на българската вяра за обединена България с Македония ", във Facebook.
 Зоран Заев: Ние сме македонци, били сме македонци и ще бъдем македонци Зоран Заев: Ние сме македонци, били сме македонци и ще бъдем македонци
" Македонците не са си легнали на 31 декември 1943 година като българи, с цел да се разсънят на 1 януари 1944 година като македонци. Те са били маке...
" И въпреки от 1941 до 1944 г българската администрация ръководи, към този момент четвърт век популацията там е било под сръбско въздействие - учебно заведение, черква, език...
А локалните българи от тогавашния хайлайф не са били удовлетворени от третирането им от българската администрация през 1941-1944, даже писмо до Царя пишат.
А и има нещо друго, което не разбираме.
Вчера Българска национална телевизия сподели кино лентата на македонски драматург с българско съзнание “Подгряване на вчерашния обяд ” за ориста на българите след 1918 година
Главната героиня Катерина - българка - когато е ученичка е пребита грубо от сръбски преподавател, тъй като написа с български букви.
 Джамбазки: Поставяме въпроса за македонските жители с българско съзнание (ВИДЕО) Джамбазки: Поставяме въпроса за македонските жители с българско съзнание (ВИДЕО)
" Крайно време е да бъде подложен въпросът за правата и законните ползи на македонските жители с българско национално съзнание....
Когато идва българската администрация, нейният татко е с леви убеждения и е в съпротивата на българското наличие (не споделям окупация), тъй като е възприемано за фашистко. Катерина оказва помощ като укривател с хранителни запаси и е хваната от българската полиция и още веднъж е пребита, този път като комунистка.
По-късно идва Тито на власт и след разрива със Сталин, Катерина е пратена в лагер като сталинистка, където едвам оцелява.
И по този начин, животът й е напълно сплескан и убит. Страхотен филм.
И в действителност - както споделиха и в История.БГ:
В един миг българите в Македония - изоставени от България - са приели македонизма като единствения метод да си останат в родните места без да ги карат да са сърби. И по този начин към този момент няколко генерации.
 Сигнал от историчка от Битоля за антибългарски излъчвания и пропагандни филми (ВИДЕО) Сигнал от историчка от Битоля за антибългарски излъчвания и пропагандни филми (ВИДЕО)
" Здравейте, Историчка съм от Битоля, Македония, пребивавам в София от 15 година.. Пиша Ви по отношение на " античната " история и минало на " Републик...
А тези, които отхвърлят - страдат и до през днешния ден.
Хубаво приключи Коста Филипов: България има доста вини към Македония, не й би трябвало още една. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР