Страхотен жест на европейския шампион по биатлон за младежи Благой

...
Страхотен жест на европейския шампион по биатлон за младежи Благой
Коментари Харесай

Европейският ни шампион по биатлон продава медала си, за да помогне на онкоболна жена


Страхотен жест на европейския първенец по биатлон за младежи Благой Тодев. Той ще продаде златния се орден от шампионата на Стария континент в Словения, който завоюва единствено преди четири дни, с цел да помогне на онкоболна жена.

Той разгласи желанието си посредством видеообръщение на персоналната си страница във " Facebook ". фейсбук страница, Тодев разгласи, че продава медала си с благотворителна цел, в помощ на здравната сестра от родния си град Банско - Нели Гълъбова.



Той разкри, че още преди надпреварата си е заречен, че в случай че успее да грабне орден, ще го продаде точно за сходна благотворителна идея. За медала на младия биатлонист ще се наддава, а парите ще отидат за лекуването на здравната сестра от родния му град Банско - Нели Гълъбова, която е диагностицирана с онкологично заболяване, а за нейното лекуване в Австрия са нужни 120 хиляди лв..

Не за първи път роден състезател се включва в сходна идея. Преди три години гимнастичката Катрин Тасева продаде собствен златен орден за 10 000 лв., които подари на борещия се с рака Иван Тодоров. За страдание той загуби борбата за живота си преди няколко месеца.



Тогава жестът на Тасева трогна хиляди, а след това поискалият анонимност човек, който закупи медала, го върна на гимнастичката при гостуването й в предаването " 120 минути " по bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР