Страхът от публично говорене е на първо място в списъка

...
Страхът от публично говорене е на първо място в списъка
Коментари Харесай

257 podcast: Да овладеем страха от публично говорене - има начин

Страхът от обществено говорене е преди всичко в листата с човешките страхове. Едва на четвърто място е страхът от гибелта. И това може да звучи оптимистично, стига да знаем по какъв начин да се оправим с първия си максимален боязън.





Нашите мисли са като старите грамофонни плочи - имат две страни - позитивна и негативна. Целта е да пускаме плочата да свири само  от страната, т.е. с позитивни мисли. В момента, в който “чуете ”, че нахлуват негативните мисли - обърнете другата страна на плочата. 
И по-късно си представяйте позитивни облици. Представете си, че това е най-успешната ви презентация във допустимо най-малките елементи. Представете си се по какъв начин самонадеяно заставате пред вашата публика. Изглеждате зашеметяващо. Вие говорите решително, усмихвате се, имате подобаващи жестове и гласът ви звучи ентусиазирано…

Всичко звучи прелестно, само че идва Денят " Х " на нашето обществено показване. Как да владеем тогава себе си?

Пулсът ви се форсира, пресъхва ви гърлото, имате възприятието, че главата ви е празна, потят ви се ръцете? Какво вършим тогава?

Дишайте надълбоко и бройте до 8. И чуйте и осмислете другите отговори в новия епизод на отличения с  . Защото това е идеята, която трансформира и постоянно има метод , споделят неговите автори  - журналистът  и интернационалният съветник по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч .

Всеки месец от февруари в  ще има специфичен посетител, който ще споделя персонален опит, прекарвания, провокации и решения, които го движат напред. Това може да сте Вие, стига да имате подобаваща персонална история, която да въодушевява, приземява, окуражава. Опишете я на , с цел да я разкажем дружно.

Всички епизоди на  можете да намерите в платформите:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР