Страх за най-близките, плач и огромна надежда. Това е ежедневието

...
Страх за най-близките, плач и огромна надежда. Това е ежедневието
Коментари Харесай

Зинченко през сълзи: Народът ми няма да се предаде! Не мога да спра да плача!


Страх за най-близките, рев и голяма вяра. Това е всекидневието на украинския футболист на " Манчестър Сити " Олександър Зинченко.

В прочувствено изявление пред Би Би Си полузащитникът описа по какъв начин е научил за първите военни удари на Русия в родината му и какъв брой ужасно е да мислиш непрекъснато за роднините си там.

" Жена ми ме разсъни в тъкмо в среднощ, плачейки. Бях в потрес. Показа ми видео и фотоси на това, което се случва в Украйна. Може би най-близкото възприятие бе до това, когато някой твой непосредствен умира. Просто рева, може би към този момент една седмица, не броя дните, само че даже до момента в който карам до подготвителната база или където и да съм, просто стартирам да рева от нищото. Представете си мястото където сте родени, където сте израснали просто се е трансформирало в една пустота ", стартира Зинченко.
View this post on Instagram




Той е горделив със съпротивата, която украинците отхвърлят от началото на бомбардировките и е уверен, че сънародниците му ще излязат спечелили от спора.

" Честно ви споделям, в случай че не бяха щерка ми и фамилията ми, щях да съм там. Аз съм роден подобен. Познавам хората в страната си, знам по какъв начин мислят и това е мнението на всички. Гордея се, че съм украинец. Ще бъда подобен до края на живота си. А в този момент се постанова да виждам по какъв начин хората там се бият за живота си. Познавам мисленето им. Те избират да умрат и ще умрат. Но няма се предадат ", съобщи още футболистът.
View this post on Instagram




Той благодари на целия свят за поддръжката към страната му, като съобщи, че не е очаквал чак такава вълна от съпричастност.

" Хората там още гледат телевизия, интересуват се от футбол и това им оказва помощ много. Всички, които ни поддържат, като че ли споделят " Не се предавай! ". Знам, че народът ми няма да се съобщи ", безапелационен е той.
View this post on Instagram




" Искам да покажем на света какво в действителност се случва. Мога да дава милион фотоси, милион видеа. Мога да покажа, че всеки град в страната ни е опустошен. Хората там гладуват, спят на земята, в бункери, не могат да живеят естествения си живот. Чудех се дълго дали да приема поканата за изявление. Но желаех да предам известие на всички, което да не бъде пренебрегнато. Трябва да спрем войната ", добави той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР