Стойността на златото в четвъртък расте, поради отслабването на долара

...
Стойността на златото в четвъртък расте, поради отслабването на долара
Коментари Харесай

Стойността на златото расте


Стойността на златото в четвъртък пораства, заради отслабването на $ към международните валути, което в частност се дължи на отрицателните данни от статистиката за потребителското доверие в Съединени американски щати.

Февруарският фючърс на златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се усили с 3,9 $ – до 1259,3 $ за тройунция.
Стойността на фючърса за март за среброто набъбна едва – с 0,38 % - до 16,82 $ за унция.

Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни, съществени търговски сътрудници на САЩ) спадна с 0,25 % до 92,77 пункта.

Компанията за разбори Conference Board заяви в четвъртък, че показателят на потребителското доверие през декември в Съединени американски щати е спаднало до 122,1 пункта спрямо този за ноември – 128,6 пункта.

Допълнително върху американската валута оказва въздействие и упованието на вложителите за стесняване на монетарното стимулиране на огромните банки през 2018 година, заради по-бързия от упования стопански растеж в международен мащаб, излиза наяве от коментар на организация Ройтерс. Отслабването на $ се отразява позитивно върху цената на златото, защото го прави по-достъпно за притежателите на други валути.
На декемврийското си съвещание Федералният запас на Съединени американски щати резервира прогнозата си за междинното равнище на лихвите през 2018 година Регулаторът възнамерява три покачвания през идната година до равнището от 2,25 %. ЕЦБ от своя страна ще продължи програмата си за изкупуване на активи от пазара.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР