Стойка Кръстева бе избрана за Спортист №1 на месец август

...
Стойка Кръстева бе избрана за Спортист №1 на месец август
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Исках да видят коя е България и че нейното място е на върха - slava.bg

Стойка Кръстева бе определена за Спортист №1 на месец август след извоюваната купа в категория до 51 кг на боксовия олимпийски шампионат в Токио.

Наставникът й Борислав Георгиев пък бе определен за Треньор №1. Те бяха наградени по време на конференция в пресклуб „ България”, на която олимпийската ни шампионка разяснява по какъв начин се усеща и по какъв начин вижда бъдещето.

„ Със сигурност след преустановяване на спортната ми активност отново ще стана треньор. Имам какво да дам. Надявам се от ден на ден деца да влизат в залите. Имат прелестни условия, с цел да се развиват. Ще бъда най-щастлива, в случай че надминат моите постижения”, показа тя.

„ Сега нуждая се от малко отмора. След това дружно с треньорите и управлението на Федерацията ще изговорим кой е най-хубавият вид за всички. Аз съм лицето, само че зад мен стои огромен екип от хора”, сподели Кръстева и изясни, че още от дете пътува доста, само че най-добре се усеща в България.

"Родният ми град Добрич ми е обичания, в София ми дадоха опция да работя, само че не ми е един от обичаните градове за живеене и при първа опция пътуваме ", добави още тя.

На въпрос по какъв начин се чувствала преди и по време на мача, тя акцентира, че е желала да видят коя е България и че нейното място е на върха.

„ Три дни преди мача желаех да изляза и да я държа във въздуха, с цел да видят хората, че това е реванш. Часове преди мача след работата на треньора и психолога, и диалог с мъжа ми се успокоих. Исках да видят коя е България и че нейното място е на върха.

Треперихме, тъй като нямах шанс в жребия и мисля, че започнахме от край надолу. Най-трудният ми мач беше с виатнамката. Нямаше нито една слаба боксьорка и в случай че си мислят, че съм ги преодоляла с лекост, ме радва. Важното е, че показахме, че българският бокс може да бъде най-хубавият, би трябвало единствено да се обединим “, изясни тя..

„ Имахме един сериозен миг, откакто три седмици едната ми ръка беше контузена. Отново благодаря, тъй като нямаше да бъда там “, добави олимпийската ни шампионка....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР