Стойчо Младенов държи рекорда за най-много сред треньорите по поредни

...
Стойчо Младенов държи рекорда за най-много сред треньорите по поредни
Коментари Харесай

Стойчо Младенов е в рекордна серия без загуба в Европа

Стойчо Младенов държи върха за най-вече измежду треньорите по следващи евромачове отпред на български тим без загуба.

Победата на Екзекутора над Осиек бе 12-ият пореден подобен дуел.

Интересното е, че тази серия е в ход към този момент близо 18 години. Любопитното е, че цели 10 от упоменатите 12 дуела са равенства.

Осем от тях донесоха отпадания, само че пък серията се резервира. Двете най-щастливи ремита бяха това с Лиепая в предходния кръг на ЛЕ, както и това с Омония през 2007-а, тъй като след тях ЦСКА продължи напред в шампионатите.
 Най-скъпият чужденец в елита играе за ЦСКА
Най-скъпият чужденец в елита играе за ЦСКА

Крилото Яник Вилдсхут води класацията

С латвийците Младенов пристигна при заварено тежко състояние и нулево реми в първия дуел и въпреки мъчно и посредством дузпи, съумя да си проправи път напред.

През 2007-а против Омония пък това 1:1 на Острова на Афродита бе последвано от 2:1 на " Армията " и премахване на кипърския отбор. Тази бе и единствената победа в серията до триумфа с четирите гола във вратата на Осиек.

Интересното е, че и тези, които са най-близо до Младенов по този индикатор, са много надалеч зад него. Стефан Грозданов с Локомотив (Сф) и Стойчо Стоев с Лудогорец имат по 8 следващи евромача без загуба.

Резултатите на Грозданов с " червено-черните " през 2006-а и 2007-а бяха 2:0 и 1:1 с Македония Скопие, 2:0 и 4:0 с Бней Йехуда, 2:2 и 0:0 с Фейенорд, както и 3:1 и 0:0 с Оцелул Галац.

Стоев пък подреди през 2014-а с Лудогорец пет победи и едно реми в групата на Лига Европа, в която бяха още ПСВ, Черноморец Одеса и Динамо Загреб, а след нея 1:0 и 3:3 с Лацио.

В Левски най-дългата серия от 7 мача пък подреди Ясен Петров през 2010-а. Остава да забележим ще усили ли Екзекутора серията и във съдбовния 13-и следващ мач, написа " Мач Телеграф " и добавя, че на помощ за постигането на задачата се е притекъл някогашен състезател на " алените ".

Информация на спортно-техническия щаб на столичани дава някогашният футболист на отбора Марин Оршулич.

Хърватинът игра на " Армията " през сезон 2014/15, като записа 16 мача и осъществя 2 гола. Впоследствие бранителят мина в норвежкия Тромсьо.

В момента Оршулич е треньор в нискоразредния кипърски Омония Псевда. Хърватинът подчертал, че Осиек е доста мощен хазаин и нищо в дуела към момента не е решено макар резултата от първата среща.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР