Стотици работници, сменящи се през 24 часа, изграждат в Китай

...
Стотици работници, сменящи се през 24 часа, изграждат в Китай
Коментари Харесай

Китай строи гигантски карантинен център

Стотици служащи, сменящи се през 24 часа, построяват в Китай великански център за карантиниране, който би трябвало да стане подготвен до дни, в границите на битката с огнище на COVID-19 на 300 км южно от Пекин, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Азиатската страна значително надделя епидемията от предходната пролет с помощта на карантинни ограничения, пресяване на пасажерите, идващи от чужбина, следене на пътуващите по вътрешни направления и наложителни проби. От средата на май в Китай е регистриран единствено един смъртен случай - предходната седмица. Но записаните през последните седмици стотици инфектирани, макар че надалеч не са достигнати равнищата от Европа и Съединени американски щати, провокираха мощен отговор от управляващите - изолираност и наложителни проучвания.

Новото огнище в Шъцзячуан с 11-милионно население, център на северната провинция Хъбей, обкръжаваща Пекин, накара управляващите да построят там необятен карантинен център, с цел да изолират застрашените лица. Днес стотици служащи с кранове сглобяват постройката от подготвени стаи, бели на цвят, на огромен терен край града. Сцените припомнят по какъв начин предходната година бяха построени за по няколко дни краткотрайни лечебни заведения в Ухан, града, където новият ковид бе открит за пръв път.

Карантинният център в Шъцзячуан ще има бани, топла вода, wifi и климатици. Според националната телевизия там ще може да бъдат настанявани по над 4000 души едновременно. Междувременно в Северен Китай започнаха да се появяват дребни огнища на вируса. Милиони локални поданици са сложени под една или друга форма на карантина и минават проби. Китайските управляващи са изключително бдителни през седмиците преди отпуските за лунната Нова година (11-17 февруари), когато голям брой хора се завръщат по родните си места, с цел да прекарат с околните си най-големия празник в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР