Стотици полицаи си проправиха рано тази сутрин (местно време) път

...
Стотици полицаи си проправиха рано тази сутрин (местно време) път
Коментари Харесай

Полицията разтури пропалестинския протестен лагер в Калифорнийския университет

Стотици служители на реда си проправиха рано тази заран (местно време) път през барикади и голям брой протестиращи до площадa в центъра на комплекса на университет в Лос Анджелис (UCLA), с цел да разтурят палатковия лагер, повдигнат в символ на взаимност с палестинците в линията Газа, заяви Ройтерс. Агенцията добави, че предната вечер лагерът на протестиращите студенти е бил атакуван от поддръжници на Израел. 

Акцията малко преди зазоряване на полицията на американския щат Калифорния е отговор на изблиците на напрежение в университетските кампуси в Съединени американски щати, където митингите против израелските дейности в линията Газа водят до конфликти както с полицията, по този начин и сред самите стачкуващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

От телевизионни фрагменти се вижда, че задържани в региона на UCLA са били минимум шестима души. По време на конфликтите на лагеруващите студенти с служителите на реда са отекнали няколко гърмежа.

Демонстранти със саморъчно направени щитове и разпънати чадъри са се пробвали да спрат служители на реда с шлемове, нахлули в палатковия лагер, отбелязва Ройтерс.

Местният ефирен канал Кей Ей Би Си сподели сред 300 и 500 протестиращи в рамките на лагера, обрисувани от барикади, и към 2000 поддръжници на митинга отвън барикадите.

Преди да стартират да пристъпят към деяние към 3:15 ч. сутринта, служителите на реда са чакали часове наред, показва Ройтерс. Служителите на реда са били водени от калифорнийските магистрални служители на реда, които с изключение на с шлемове са носели щитове и палки, разказва организацията.

Ройтерс напомня, че през вчерашния ден управлението на университета е отменило всички занятия след яростен конфликт сред лагеруващите и група маскирани контрапротестиращи, които са направили изненадващо нахлуване късно във вторник вечерта.

Пропалестински стачкуващи настояват, че съперниците им са мятали бомбички по палатките. Рано сутринта през вчерашния ден полицията се е намесила, с цел да въдвори ред.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР