Стотици полицаи би трябвало да бъдат уволнени, каза новият началник

...
Стотици полицаи би трябвало да бъдат уволнени, каза новият началник
Коментари Харесай

Началникът на полицията в Лондон: Стотици полицаи би трябвало да бъдат уволнени

Стотици служители на реда би трябвало да бъдат уволнени, сподели новият шеф на лондонската полиция Марк Роули, откакто отчет откри, че чиновници на реда в английската столица остават ненаказани за нарушавания на закона и неприятно държание, предадоха Прес асосиейшън и ДПА.

Преглед на процедурите на лондонската полиция за случаите на неприятно държание на чиновниците също по този начин откри, че вътрешната дисциплинарна система е расистка и негативно настроена към дамите, а когато има изказвания за неприятно държание от полов темперамент или дискриминация, е по-малко евентуално да се реши, че има учредения за разглеждане на случая, в сравнение с при други изказвания.

Служители, които неведнъж са проявявали неприятно държание, са оставали на работа. От 2013 година едвам 13 от 1809 служители на реда и членове на личния състав на полицията с повече от един случай на неприятно държание са били уволнени, сочи отчетът.

Според него 1263 чиновници на полицията са били забъркани в два или повече сходни случаи, над 500 – в сред три и пет, а 41 – в шест или повече. Най-големият брой случаи за един чиновник е бил 19.

Роули сподели, че е покъртен от разкритията. Той се извини на чиновниците на реда и жителите, които са били разочаровани.

По думите му броят на служителите на реда и работещите в полицията, уволнявани всяка година – сред 30 и 50, е изкуствено поддържан невисок и би трябвало стотици чиновници на реда да бъдат освободени от работа. " Необходимо е да се стигне до заключението, че би трябвало да има стотици хора, които не би трябвало да са тук, които би трябвало да бъдат изгонени ", сподели Роули.

Според авторката на отчета, баронеса Луиз Кейси, в лондонската полиция е толкоз неразбираемо кое действие съставлява съществено нарушение, че многократни случаи на неуместно държание от полов темперамент към сътрудници не водят до уволнение на съответния чиновник.

Кейси беше натоварена със задачата да изследва дисциплинарните процедури и културата в столичната полиция след убийството на Сара Евърард от чиновник на реда предходната година и след поредност кавги с притеснителни послания, споделяни от служители на реда посредством мобилното приложения Уотсап, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР