Стотици хора се стекоха пред Българската академия на науките (БАН),

...
Стотици хора се стекоха пред Българската академия на науките (БАН),
Коментари Харесай

Стотици се стекоха в БАН, за да си кажат последно сбогом с акад. Стефан Воденичаров

Стотици хора се стекоха пред Българската академия на науките (БАН), с цел да кажат последно довиждане на акад. Стефан Воденичаров, съобщи кореспондент на NOVINI.BG.

Припомняме ви, че акад. Воденичаров умря на 75-годишна възраст на 9 юни.

Почина акад. Стефан Воденичаров

Акад. Воденичаров бе ръководител на Българска академия на науките в интервала 2012-2016 година, министър на образованието, младежта и науката /2013 г./, шеф на Института по металознание, уреди и технологии с Център по хидро- и аеродинамика към Българска академия на науките /2007-2012 г./, ръководител на Общото заседание на Българска академия на науките /2008-2012 г./.

На акад. Воденичаров изискуем дълбоки самопризнания за достиженията му като откривател в региона на металознанието. Той е създател на над 70 патента, началник на повече от 207 научни плана и на разработки в региона на енергетиката и защитата.

Акад. Стефан Воденичаров е притежател на редица оценки. Удостоен е с медал "Стара планина " първа степен, получава званието "Доктор хонорис идея " на Техническия университет във Варна, награден е и с почетна значка за заслуги като откривател. През 2006 година е вписан в Златната книга на изобретателите на Патентното ведомство в София. Акад. Стефан Воденичаров е взел участие в редица експертни органи в България и чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР