Стотици хора се събраха на погребението на убитото 12-годишно момиче,

...
Стотици хора се събраха на погребението на убитото 12-годишно момиче,
Коментари Харесай

Стотици се събраха във Франция на погребението на жестоко убито дете

Стотици хора се събраха на погребението на убитото 12-годишно момиче, чието тяло беше открито в куфар пред дом му в Париж, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

Случаят покърти Франция и провокира разделяне, така като заподозряната извършителка е незаконна имигрантка. 24-годишната алжирка Дабия Б. беше задържана ден след събитията в предградията на Париж. Тя е била във Франция с нерегламентиран статут и е била задължена да напусне територията на страната.

Пред църквата Сен Омер дьо Лилер, в Северна Франция, бяха сложени високоговорители, с цел да могат хората да наблюдават литургията, на която присъстваше министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен. Нито фамилията, нито министърът направиха обществени изказвания през днешния ден, написа Българска телеграфна агенция.

Стотици хора стояха в безмълвие, до момента в който катафалка откарваше белия ковчег на момичето до гробището за частна погребална гала. Убийството му се трансформира в източник на политическо напрежение във Франция. Опозиционни партии се възползваха от националността на обвинената, с цел да призоват за по-строгa имиграционнa политикa и да насочат рецензии против държавното управление, че не е депортирало имигранти, чиято молба за леговище или непрекъснато престояване е била отхвърлена.

Срещу главната обвинена се води разследване по обвинения в ликвидиране, обезчестяване и актове на изтезания. Тя е била забелязана на камери за видеонаблюдение да носи куфара, в който е открита удушената жертва.

Президентът  предходната седмица назова убийството на Лола " извънредно зло "  и се срещна с родителите на момичето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР