Стотици хора без вода и днес. Сушата в района на

...
Стотици хора без вода и днес. Сушата в района на
Коментари Харесай

Стотици хора без вода и днес

Стотици хора без вода и през днешния ден. Сушата в региона на Ловеч продължава за следващ ден. От през днешния ден в още две села в община Ловеч се вкарва режим на водата.

В селата Деветаки и Александрово водоподаване ще има от 6:00 до 20:00 часа, оповестиха от “Водоснабдяване и канализация ” АД – Ловеч.

Въвеждат се ограничавания във водоползването за питейно-битови потребности, не разрешава се прилагане на питейна вода за поливане на зелени площи. Ограничението важи и за миене на балкони, улици и моторни транспортни средства.

Режимът е поради продължителното засушаване и мощното понижаване на дебита на водоизточниците.

Сушата продължава

Пореден ден без вода е ловешкото село Дренов от през днешния ден. Отново повода е продължителното засушаване и мощното понижаване на дебита на водоизточника за селото.

Водоподаването ще бъде обезпечено единствено от 8:00 до 20:00 часа през ден.

Без вода са и в Къкрина.

В Омуртаг към този момент не устоят

През август на пореден  митинг излязоха жителите на Омуртаг и блокираха основния път София-Варна. Причината за недоволството на хората от района са проблемите с водоснабдяването в региона.

 Снимка: БГНЕС

Преди дни беше удължено частичното бедствено състояние в града поради продължаващото безводие.

В началото на месеца на среща с министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, се одобри проект за незабавно обезпечаване на вода от пречиствателната станция “Ястребино ”.

Градът е без вода поради неприятното му стопанисване, считат от гражданското обединяване “Вода за Омуртаг ”.

Недоволството на хората от Омуртаг е че в другите елементи на града водата се пуска през ден за към час и половина. Има обособени улици, които остават без водоподаване за повече от 10 дни.

За казуса си протестиращите упрекват кмета на града в безучастие. Според тях той не е обезпечил работата на помпените станции. Така няма по какъв начин водата, идваща от язовир “Ястребино ” да потече към града.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР