Стотици българи откликнаха на призива на СУОБ Мати Украйна“ и

...
Стотици българи откликнаха на призива на СУОБ Мати Украйна“ и
Коментари Харесай

„Грийнпийс“ и Столичната община помагат за даренията на „Мати Украйна“

Стотици българи откликнаха на апела на СУОБ „ Мати Украйна “ и направиха дарения за хората в Украйна. Те бяха събрани в пространството на „ Грийнпийс България “ и Български център за нестопанско право (БЦНП).

И през днешния ден се одобряват одеяла, нови облекла, хигиенични материали и други, заяви Ива Дойчинова от пункта, в какъвто се е трансформирал столичния офис на „ Грийнпийс България “ на ул. „ Христо Белчев “ 1.

В момента в България има 20 хиляди украински бежанци. Някои хотелиери ги настаняват, само че откакто от страната не получават никаква помощ, ги канят да изоставен. Това е огромен проблем , заяви пред Радио София Олена Коцева, ръководител на общността на украинските сдружения в България „ Мати Украйна “ .

Тя благодари на „ Грийнпийс “, както и на Столичната община. Председателят на общинския съвет Георги Георгиев е в непрекъсната връзка с организацията.
Коцева добави:
„ Идват река от хора да подаряват. Изпратили сме 3 камиона. Поддържаме връзка с украински доброволчески организации. От тях разбираме от какво се нуждаят. “

Изпратеното от България идва в пункт в Украйна и оттова се разпределя съгласно потребностите.

За повече информация може да се следи страницата , сподели още Олена Коцева .

Чуйте диалога на Лили Големинова с нея.

Ива Дойчинова ни среща и със семейство доброволци.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР