Стотина таксиметрови водачи с автомобилите си подкрепиха националния протест, организиран

...
Стотина таксиметрови водачи с автомобилите си подкрепиха националния протест, организиран
Коментари Харесай

Таксиджии поискаха сериозно увеличение на услугата в Пловдив - 1,30 лв. за километър!

Стотина таксиметрови водачи с колите си поддържаха националния митинг, проведен поради гибелта на техен сътрудник от Русе, погубен предходната година от клиенти, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Таксиметровите водачи обявиха, че постоянно се сблъскват с нападателни клиенти и решението съгласно тях е паник бутон в колите им, който непосредствено да изпраща сигнал в полицията или на 112.

Темата за насилието бе изместена и акцентът падна върху неуредиците в таксиметровия отрасъл. Такива са данъкът, който желаеха да бъде понижен, стоянките, които би трябвало да се усилят и цената за услугата. Според таксиджиите един километър пробег е със себестойност към 91-92 стотинки, освен това без амортизацията на колата. Заради това те желаеха да бъде въведен най-малък предел за услугата от 1 лев за километър. Бяха безапелационни, че ще търсят среща с локалната администрация, с цел да се търси решение на проблемите им. Реалната цена съгласно тях е към 1,30 лв. за километър, като сега цената им е приблизително 0,75 лева денем за един изминат километър.

Протестът стартира от паркинга при зала " Чайка " при Гребната база. От там всички жълти коли се насочиха на шествие из огромните булеварди на града - бул. " Васил Априлов ", " Христо Ботев ", Сточна гара, бул. " Цар Борис Трети Обединител " и " Шести септември ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР