Стопанската академия в Свищов ще търси помощ от просветния министър

...
Стопанската академия в Свищов ще търси помощ от просветния министър
Коментари Харесай

Стопанската академия търси помощ от просветния министър за разходите по ремонтите на общежитията

Стопанската академия в Свищов ще търси помощ от просветния министър за разноските, които направи за ремонтите на студентско общежитие, което приема бежанци. За своя сметка висшето учебно заведение приюти и изхранва 22 украински дами и деца.

Бежанците са настанени в трети блок на студентските общежития в Свищов. Базата не е приемала хора от 10 години и трябваше сериозен ремонт, който е за наша сметка с ограничавания ни бюджет, плащаме на ресторантьорска компания за храненето на бежанците, разясни ректорът на Стопанската академия проф. Мариана Божинова:  

" Трябваше за доста малко време с наши средства да възстановим електроснабдяването, повишение мощността на трансформатора, да закупим електроуреди, отоплителни уреди за всяка стая, 110 стаи са. До в този момент сме създали към 20 000 лв. разноски “.   

Студентското общежитие в Свищов не е вписано в регистъра на туристическите обекти. Има украински жители, които не желаят да подадат документите си за филантропичен статут в България. Нямаме изясненост имаме ли право на помощта от 40 лв., разяснява още ректорът проф. Божинова. В понеделник тя ще сложи проблемите на среща в просветното министерство. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР