Стопанската академия прие тази нощ 12 деца и 8 жени,

...
Стопанската академия прие тази нощ 12 деца и 8 жени,
Коментари Харесай

Стопанската академия в Свищов прие бежанци, но апелира за помощ

Стопанската академия одобри тази нощ 12 деца и 8 дами, които са първите признати украински бежанци . Проф. Марина Божинова, която е ректор на академията, изясни, че не може сама да се оправи с финансова обстановка, заяви БНР. Тя насочи зов за помощ. Нужни са всевъзможни материали и консумативи, както и финансова помощ.

Легени, козметики, нямаме нито кани за топла вода чай да си създадат, диспенсър за вода, въобще нищо нямаме и всичко е за наша сметка, за в този момент. Малко грижа, тъй като ние чакаме 300 индивида. Абсурд е да се оправим, разясни тя.

Стопанската академия в Свищов насочва зов към страната, Българския червен кръст и бизнеса да оказват помощ на университета, който отвори общежитията си за настаняване на украински бежанци.
 Снимка 566181
Източник:

Същевременно от този петък морската гара ще е мястото, където ще се събират, съхраняват и разпределят филантропичните помощи за потърсилите протекция украинци в Бургаска област, заяви БГНЕС.

В постройката ще има посланичество на Държавната организация по бежанците, както и на регионалната работа по заетостта за предложение на благоприятни условия за работа, по този начин и представители на РУО, които ще коментират по какъв начин украинските деца бежанци могат да тръгнат на учебно заведение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР