Столичният район Младост скоро ще остане без улични павилиони. Едва

...
Коментари Харесай

2 милиона лева годишно са приходите на София от павилиони

Столичният регион " Младост " скоро ще остане без улични павилиони. Едва два от общо седемдесет и осем преместваеми обекта във втория максимален квартал на столицата се оказват законни, а за останалите сега тече процедура за унищожаване.

Това се вижда от информация на региона, изпратена на " Капитал " по закона за достъп до социална информация. Най-вероятно нарушаванията са видяни след инспекция на кмета, подбудена от

Район " Младост " е втори в столицата по доходи от наем на павилиони - той събира по 17.9 хиляди лева на месец, което се равнява на 214.8 хиляди лева годишно. На първо място, с 25.4 хиляди лева доходи от месечен наем (или 304.8 годишно) от 109 преместваеми обекти, ситуирани в общинска благосъстоятелност, разумно е " Люлин ". Общата сума на приходите, които огромната община получава от всички региони, евентуално е към 2 млн. лева на година, откакто единствено от 13 региона от общо 24 приходите на общината са общо 1.012 млн. лева с Данък добавена стойност годишно.

Това значи, че в случай че обстановката с " Младост " се повтаря и на други места, Столична община годишно събира наем от обекти, най-малко част от които не извършват наредбите на закона и разпоредбите на самата община. А районните администрации са по-скоро в ролята на касиери, които трансферират всяка година събраните средства до " Московска " 33 (показателно за обещаваната предизборно децентрализация).
Колко коства
Наемите на павилиони варират съгласно наетата повърхност, само че приблизително за София притежателят на един павилион заплаща сред 100 и 200 лева на месец за мястото си.

Така, при месечен оборот от близо 3.4 хиляди лева, какъвто стана ясно, че прави нелегално обвързваният обект " Орехчето ", при който се случи случаят, сумата не наподобява висока. В регион " Оборище " да вземем за пример за преместваемо мобилно оборудване се заплаща по 45 лв/кв.м на месец. Това е направено, с цел да не се товарят с разноски дребните търговци, които биха употребили тези обекти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР