Столичният парк “Братска могила вече може да се похвали с

...
Столичният парк “Братска могила вече може да се похвали с
Коментари Харесай

Купчината кал, която Столична община нарича „трасе за колоездение“

Столичният парк “Братска могила ” към този момент може да се похвали с най-нелепата самодейност за деца – няколко купчини тиня, които Столична община неизвестно за какво назовава „ трасе за колоездение “. За събитието заяви самата тя във формалната фейсбук страница на регион „ Сердика “.

„ Уважаеми съграждани, с помощта на концепциите на децата от кв. Орландовци, ние от СО-район “Сердика ” направихме трасе за колоездене в парк “Братска могила ”. Там могат всички искащи да упражняват своите умения и да се забавляват “, пишат общинарите. Според тях „ тези взаимни начинания от страна на жителите и районната администрация дават положителни резултати в интерес на живущите в региона “ и даже благодарят за направеното предложение. За край от общината приканват „ всички поставим нужните грижи да се резервира направеното “. Но какво тъкмо е направено?

От приложените фотоси на столична община се вижда, че трасето в парка няма настилка, нито е обезопасено по някакъв метод. Има единствено няколко купчини тиня, които ще разчитат на богатото въображение на децата, с цел да си показват, че това са засилка, огромен скок, разнообразни виражи, говоп и даже pump rack – разнообразни детайли от обичайното трасе за велосипедисти. Остава въпросът и какво тъкмо ще се случи с „ трасето “, когато завали дъжд? Може би общината ще го преобразува в площадка за баскетбол...

 „ Някакви гробове си копаят от общината “, гласи един от мненията под фотосите. Други консуматори оприличават купчините на изкопи от къртици или градинки, в които може да се засеят домати.

Може ли админите на плана от Следствен отдел към окръжна прокуратура да създадат показно минаване по трасето? После, в случай че оцелеят, ще пробват и децата от квартала “, написа различен консуматор. „ Плашеща е използването на минало свършено време ( " направихме " ), тъй като допуска, че действието е завършило. Снимано е нещо, което наподобява на разкопана морава, която ще се трансформира в кално тресавище при първия дъжд “.

След като обявата във Facebook провокира вълна от рецензии, Столична община разгласява нови фотоси, този път – с деца, които се радват на „ оборудванията “.  

„ Нека да оставим инженерите, изпълнителите и най-много ползвателите на този план, да му се радват и безаварийно да го употребяват. Истинските архитекти и строители са децата “, гласи постът. От него излиза наяве, че това е концепция и самодейност на децата в кв. Орландовци, а районната администрация е осигурила единствено материалите и техниката. „ Като за това не са изразходвани никакви финансови средства “, акцентират от общината. 

В трета обява по тематиката написа даже самият кмет на регион “Сердика ” – инж. Тодор Кръстев.  " Във връзка с множеството мнения на страницата на региона, бих желал да Ви опиша по какъв начин се роди концепцията за скоковете за колела в парка “, написа той.

„ В края на есента на 2020 год. се срещнахме в парка с към 25 – 30 деца от разнообразни възрасти. Всички те се бяха обединили към концепцията да си създадат сами скокчета за колела в парка. От мен желаеха единствено един камион пръст. Те сами щяха да си създадат трасето, дружно всички с общ труд да създадат място, където да спортуват на открито. Наложените ограничавания през миналата година  и неприятното време ни забави, само че това към този момент е реалност. Никой от нас не претендира, че сме създали професионална БМХ писта “, добавя районният кмет. Плановете му плануват регионът да се залеси, а децата са „ дали обещание “ да се грижат за трасето. Разгледайте го в галерията!

 
Защо заплащам налози, а все няма пари за ремонт? Районният кмет отговаря
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР