Столичният общински съвет /СОС/ на извънредна сесия днес отхвърли предложение

...
Столичният общински съвет /СОС/ на извънредна сесия днес отхвърли предложение
Коментари Харесай

СОС не прие Йорданка Фандъкова да бъде изслушана за назначението Ивайло Иванов

Столичният общински съвет /СОС/ на изключителна сесия през днешния ден отхвърли предложение на общинския консултант Борис Бонев за чуване на кмета Йорданка Фандъкова по отношение на назначението на Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат.

 Българска социалистическа партия и Демократична България се оповестиха срещу назначението на Ивайло Иванов за началник на Столичния инспекторат Виж още

Днес СОС заседава изключително с единствена точка в дневния ред за възлагане на " Топлофикация София " ЕАД да организира договаряния за компенсиране на увеличените разноски на сдружението в резултат на забележителния растеж на цените на природния газ и въглеродните излъчвания през 2021 година

Борис Бонев уточни в претекстовете си, че става въпрос за скандално предопределение на човек, отхвърлен като основен секретар на Министерство на вътрешните работи поради подозрения в съучастничество в насилието против протестиращи под колоните на Министерския съвет на антиправителствените митинги през предходната година. " Този човек беше назначен подмолно, без обществен конкурс и без стратегия за промяна на тази напълно неработеща конструкция на общината ", уточни Бонев. Да се назначи човек, който е дотам компроментиран обществено, няма никаква връзка със Следствен отдел към окръжна прокуратура, на мрачно, без стратегия, за мен е доста сериозен проблем, съобщи Бонев. Той предложи Фандъкова да пристигна в СОС и даде своите причини за какво е избрала точно Ивайло Иванов и дано общинските съветници и обществото преценяват дали това е нейно предопределение или е просто заслон, сподели общинският консултант.

Малина Едрева, ръководител на групата на ГЕРБ в СОС, сподели, че става въпрос за предопределение, което кметът на София прави, в конструкция, подчинена непосредствено на кмета. Вие давате тук картина, обвързвана с ваши визии за това по какъв начин и какво би трябвало да се прави, само че ние имаме устав, който дефинира какви въпроси се преглеждат в СОС. Не одобрявам сходен въпрос да бъде тематика на съвещанието на общинския съвет, уточни Едрева.

От групата на " Демократична България " /ДБ/ се оповестиха срещу назначението на Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат и го дефинираха като " висша безочливост и безобразна проява на зависимостите на Йорданка Фандъкова от своя компрометиран водач ". По своето безсрамие то граничи с назначението на Делян Пеевски за началник на ДАНС. ОТ Демократична България молиха това предопределение да бъде анулирано неотложно, а " София да бъде освободена мигновенно от примката на мракобесното ръководство на ГЕРБ ". От Демократична България желаеха и оставката на кмета Фандъкова " като безгласен проводник на прищевките на Борисов ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР