Столичният общински съвет ще се опита отново да избере свой

...
Столичният общински съвет ще се опита отново да избере свой
Коментари Харесай

Нов опит за избор на председател на Столичния общински съвет

Столичният общински съвет ще се опита още веднъж да избере собствен ръководител. На предходното заседание общинските съветници не съумяха да изберат подобен.

След първото несполучливо гласоподаване на балотаж отидоха Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Диана Тонова от Българска социалистическа партия.

Гласуването бе скрито. 44 общински съветници гласоподаваха, а 12 гласа бяха недействителни. Борис Бонев получи 23 гласа поддръжка, а Диана Тонова 9. След като нито един от претендентите не бе определен, се взе решение в понеделник да се насрочи ново съвещание, на което да бъде изработен още веднъж опит да бъде определен ръководител на СОС.

ГЕРБ-СДС не издигна своя кандидатура и не взе участие в гласуването на началник на СОС. Оттам подчертаха, че ще бъдат мощна съпротива.

Новият общински съвет и кметът на София встъпиха в служба предходната седмица.  Всяка една група в СОС - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ-СС, Българска социалистическа партия, “Възраждане ”, КОД, Има Такъв Народ и общинският консултант Карлос Контрера нямат нужното болшинство, с цел да вкарват политики за София, по тази причина компромисите ще са нужни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР