Столичният общински съвет се готви да даде още почти 80

...
Столичният общински съвет се готви да даде още почти 80
Коментари Харесай

София ще похарчи още 80 000 лв. на неработещ сайт

Столичният общински съвет се готви да даде още съвсем 80 000 лева за несъществуващата информационна платформа „ Ти си София “, проличава от дневния ред на идната сесия на СОС в четвъртък. Докладът е импортиран от ръководителя на групата на ГЕРБ Малина Едрева, от съветника от обединението ГЕРБ-СДС доктор Антон Койчев, от Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация и от водача на групата на Българска социалистическа партия Калоян Паргов. Предложението е за обезпечаване на финансиране на „ информационна платформа на Столична община и Столичен общински съвет “.

„ Основната цел на „ Ти си София “, която е на български и британски език, е да се наложи като главен и меродавен източник на информация за града ни в интернет пространството. Информацията е ориентирана към хора, които живеят в столицата, които са се преместили неотдавна и стартират бизнес тук, чужденци и туристи “, се споделя в претекстовете. Идеята на „ Ти си София “ е притежателите на обекти в града да могат да ги записват гратис в някоя от 16-те категории на уеб страницата.

Платформата „ Ти си София “ бе основана с решение на СОС от юли 2018 година, само че на процедура тя към момента не действа. Преди съвсем две години уеб сайтът към този момент бе финансиран с 80 000 лева без Данък добавена стойност по стратегия „ Култура “. За това време той не съумя да тръгне, само че вносителите на настояването за продължение на неговото финансиране явно не са обезпокоени от това. „ Техническата инфраструкрура и функционалностите на уеб страницата към този момент са подготвени. Създадени и заложени са и главните текстове, свързани с другите аспекти от живота в София “, изброяват те.

Едрева, Койчев, Контрера и Паргов оферират „ Ти си София “ да получи още 77 900 лева през тази година. „ За да отговори на главната си цел, а и на потребностите на потребителите, информационната платформа би трябвало да се развива, постанова и поддържа. Това изисква бюджет за 2020 година в размер на 77 900 лева “, пишат те.

От общата сума 24 000 лева ще отидат за техническа поддръжка, а 26 400 лева - за направа на образни материали. 6 500 лева са планувани за преводи на британски, а 5 000 лева - за по-добра видимост на уеб страницата в търсачките. С още 16 000 лева през т.г. Столичният общински съвет счита да заплати за първичното разпространение на платформата.

„ Създаването, развиването и поддържането на информационната платформа е ангажимен към жителите на София и част от разумния развой на цифрова промяна “, разясняват в умозаключение вносителите на предлагането.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР