Столичният общински съвет препотвърди решенията си да издигне украинското знаме

...
Столичният общински съвет препотвърди решенията си да издигне украинското знаме
Коментари Харесай

София не се отказа от „Героите на Украйна“ и „Борис Немцов“, издига украинското знаме

Столичният общински съвет препотвърди решенията си да издигне украинското знаме на постройката на общината на ул. Московска 33 и да именува алея и площад до съветското посолство „ Героите на Украйна “ и „ Борис Немцов “.

Срещу решението се организира митинг пред постройката на общината, Българска социалистическа партия също се оповестиха срещу прегласуването на предложенията, оповестява Dariknews.

На 7 април локалният парламент реши да именува две емблематични места в София – „ Героите на Украйна “ и пространство, наречено на името на съветския опозиционер, погубен в центъра на Москва, Борис Немцов. На същото съвещание бе решено и знамето на Украйна да се издига до българското на постройката на Столичната община.

Преди дни от Областната администрация на София върнаха решението на общинския съвет с аргумента, че са позволени основни нарушавания на материалноправните разпореждания на законите, които водят до изцяло опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет. От управата обявиха още, че са постъпили стотици сигнали от жители.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР