Столичният общински съвет предлага да бъдат изградени острови около пешеходните

...
Столичният общински съвет предлага да бъдат изградени острови около пешеходните
Коментари Харесай

СОС предлага да бъдат изградени острови около пешеходните пътеки

Столичният общински съвет предлага да бъдат построени острови към пешеходните пътеки, тъй че пешеходците да могат безвредно да минават по тях. Предложението е част от 10-те ограничения, които СОС предлага, с цел да се усъвършенства сигурността по пътищата в града. 

 Един от островите ще бъде пред столичното учебно заведение " Братя Миладинови " в центъра, където е и една от най-опасните пешеходни пътеки.

" Предвижда се придвижването да бъде проведено по този начин, че стеснявайки пътното платно и ограничавайки придвижването по трамвайните линии, водачите да имат опция да видят пешеходците, да стопират и да ги пропущат. Днес ще бъде гласуван отчетът, с който се цели възстановяване на цялостната организация на придвижването ", съобщи общинският консултант Михаил Ставрев пред БНТ. 

Островите са сходни с тези, сложени на бул. " Черни връх ".

" Те се поставят на необятни улици, където няма вземане предвид от водачите или на релсов трамваен път. Експериментално сме инсталирали полусфери преди пешеходните пътеки на бул. " Янко Сакъзов ", които да понижават скоростта на придвижване и да разрешават трамвайното напредване. Относно обезопасяването на спирките се плануват бордюри, които да връщат колите в пътното платно, без да ги обръщат по таван ", добави общинският консултант Прошко Прошков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР