Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери как протича организацията в Южен

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери как протича организацията в Южен
Коментари Харесай

Фандъкова: Ако се справим добре с парковете, ще мислим и за Витоша

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ревизира по какъв начин протича организацията в „ Южен парк “, който е един от десетте в столицата, отворени за разходки на родители с деца, бременни дами и самостоятелно спортуващи.

„ Нека всички дружно покажем, че макар че София е най-големият и най-трудният град, може да даде образец “, сподели тя.

„ Не става дума за разхлабване на ограничения. Даваме опция децата да са на въздух в парковете, да потичат на необятно, само че спазвайки главните правила. Те са значими, тъй като споделиха през вчерашния ден и специалистите, няма съображение за разхлабване на ограниченията. Това е значимо да се подчертае и хората да го осъзнаят. Ние всички би трябвало да създадем по този начин, че да защитим тази опция “, съобщи Фандъкова.

Тя прикани хората за прецизно съблюдаване на санитарните ограничения и на наредбите на управляващите.
 Йорданка Фандъкова БГНЕС
„ Направили сме организация. Сутринта са относително малко хората, които се възползват, само че чакам към обяд да станат доста повече родителите с деца. Зная, че е мъчно. Аз също отвеждам дребни деца, когато имам време. Свикнали сме да оставяме децата да тичат, да играят, само че в тази ситуация ще би трябвало малко изпитание, с цел да съблюдаваме разпоредбите “, счита тя.

„ Ако се оправим добре 2-3 дни, по-късно можем да мислим за Витоша или други паркове “, сподели още Фандъкова.

Много хора към този момент се възползваха от опцията за разходка измежду градската природа. На влизащите в парка се дава листовка с отпечатани указания и обозначени еднопосочни направления за придвижване, както и дезинфектант за ръце. Децата могат да бъдат извеждани в парка единствено от членове на фамилията сред 09.30 и 18.30 часа. Единично спортуващи и притежатели на кучета могат да го употребяват до 09.30 часа и след 18.30 часа. Задължително остава носенето на защитна маска за лице, както и съблюдаване на отдалеченост 2,5 метра един от различен. На входовете, изходите и основни места в парка пък са ситуирани чиновници на Общинска полиция, които наблюдават за спазването на реда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР