В американския щат Мисури беше екзекутиран мъж, въпреки че съмнения

...
В американския щат Мисури беше екзекутиран мъж, въпреки че съмнения
Коментари Харесай

Екзекутираха мъж в САЩ - въпреки възраженията на прокурор

В американския щат Мисури беше екзекутиран мъж, макар че подозрения във виновността му бяха изразени както от прокуратурата, по този начин и от фамилията на обвинения зад решетките.

55-годишният Марселъс Уилямс беше наказан на гибел за ликвидиране, осъществено преди повече от 20 години, се споделя в изказване на Държавния департамент по наказванията. Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли да се намеси в тази ситуация часове преди Уилямс да бъде екзекутиран посредством смъртоносна инжекция в пандиза Bonne Terre, пише Reuters.

Смъртта на Уилямс пристигна, откакто губернаторът Майк Парсън и висшият съд на Мисури отхвърлиха последните му опити да избегне изтезанието.

През 2003 година мъжът беше приет за отговорен в убийството на Фелисия Гейл, някогашна журналистка, която беше убита в дома си. Самият Уилямс твърди, че е почтен.

Окръжният прокурор на окръг Сейнт Луис Уесли Бел, чиято работа преди този момент е следяла случая, се опита да спре изтезанието, като уточни проблеми, свързани с предходния развой.

" Ако има даже сянка на подозрение за виновност, смъртното наказване не би трябвало да се ползва ", сподели той.

Адвокатът Триша Рохо Бушнел също изрази угриженост, наричайки това демонстрация на манията на страната за „ окончателност “ за сметка на истината и справедливостта.

Бел сложи под подозрение достоверността на двама основни очевидци и означи, че нови проби не разкриват ДНК на Уилямс върху оръжието на убийството. Освен това следи от ДНК от прокурора и следователя, които боравят с ножа без ръкавици, сочат замърсяване на доказателствата.

В резултат на това през август беше препоръчано съглашение за признание на виновността без оборване за подмяна на смъртното наказване с пожизнен затвор, само че този ход беше блокиран от Върховния съд на щата по искане на основния прокурор на Мисури Андрю Бейли.

Губернаторът Парсън също отхвърли молбата за опрощение.

„ Никой съд или жури не откри изказванията на Уилямс за почтен за достоверни “, сподели той.

Въпреки че фамилията на жертвата поддържа договорката за отбягване на изтезанието, това не промени изхода на делото.

Адвокатите на Уилямс показаха неразбиране за какво расовата дискриминация в процеса е била подценена.

В последните си думи Уилямс, който одобри исляма и името Халифа ибн Рейфорд Даниелс, изрази признателност към Аллах, като написа: „ Слава на Аллах във всички обстановки! “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР