Националният център за ураганите в Маями съобщи, че Хелън е

...
Националният център за ураганите в Маями съобщи, че Хелън е
Коментари Харесай

„Неоцеляем сценарий, ураганът Хелън удари Флорида

Националният център за ураганите в Маями заяви, че Хелън е блъснала брега на Персийския залив на Флорида към 23:10 ч. локално време.

Възможни са мощни ветрове, евентуално над 225 километра в час, и неочаквани наводнения, предизвести метеорологичната работа.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис сподели пред кореспонденти, че един човек е умрял по време на шофиране по автомагистрала, когато знак е паднал върху колата му.

„ Когато жителите на Флорида се разсънят на следващия ден заран, ние ще се събудим в положение, в което доста евентуално е имало спомагателна загуба на живот. И сигурно ще има загуба на имущество “, сподели ДеСантис.

Съобщава се, че други двама души са починали при допустимо торнадо в прилежаща Южна Джорджия с приближаването на бурята, съобщи Асошиейтед прес.

Just Sent to Me: This is a house in Venetian Isles St Petersburg…
— Storm Chaser Jaden Pappenheim???? (@PappenheimWx)
Вода нахлува в къща на брега на Флорида.

Повече от един милион домове и предприятия към този момент бяха без електричество малко откакто ураганът доближи сушата, съгласно уеб страница за следене на спирането на електрозахранването.



Typical Florida activity kayaking in Cat 4 hurricane????

The damage from this storm is already insane????????
— Kyle Tusing (@ktusing34)
Кадри, които демонстрират по какъв начин човек " се разхожда " из дома си с кану.

Извънредно състояние е оповестено във Флорида, Джорджия и Каролина, като предизвестията за урагани и неочаквани наводнения са въведени чак до южна централна Джорджия.

Hurricane Helene is currently raging through Valdosta, Georgia.????️☔️
— Everything Georgia (@GAFollowers)
Бурята в американския щат Джорджия.

Длъжностни лица приканиха жителите по пътя на бурята да се вслушат в наложителните заповеди за евакуация или да се сблъскат с животозастрашаващи условия.

Вълната, породена от урагана - може да се издигне до 6,1 м на някои места, колкото е височината на двуетажна къща, Майкъл Бренън, шеф на ураганния център, сподели във видео брифинг. „ Наистина неоцеляем сюжет ще се разиграе “ в крайбрежната зона ", сподели Бренан, " С вода, способна да унищожи здания и да придвижи коли, които навлизат във вътрешността в сушата. Милиони хора са под наблюдението на сегашните наводнения. "

Синоптиците предизвестиха, че бурята може да бъде изключително " пагубна и непреодолима " в залива Апалачи.

Жителите на град Талахаси споделят, че са се запасили с чували с пясък, храна и хранителни запаси, преди да изоставен домовете си.

Хелън удари и Мексико, наводнения имаше и в Куба.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР