Столичната система за велосипеди под наем продължава да се отлага

...
Коментари Харесай

И това лято София ще остане без система за велосипеди под наем

Столичната система за колела чартърен продължава да се отсрочва във времето. В края на ноември общинският съвет разпореди на администрацията на Йорданка Фандъкова до февруари тази година да подписа контракт с концесионера - гражданското съдружие " София байкс ". Мотивът беше още в края на лятото жителите да могат да наемат 400 велосипеда в центъра на града. Това обаче не се е случило и общината към момента не е сключила контракт с концесионера, излиза наяве от отговор на зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов по Заявление за достъп до социална информация на съдружие " Велоеволюция ".

От " Московска " 33 обясниха за " Капитал ", че към момента се прецизират схемите за местата за слагане на рекламни детайли, които са част от концепцията за велосистемата и се изготвят от основния архитект(виж по-надолу). В решението на общинския съвет обаче се споделя, че срокът за актуализирането им е до февруари. Така излиза, че общината не е съумяла да извърши решението на Столичния общински съвет в период и поради това система за отдаване чартърен на колела няма да има най-вероятно и това лято.

" Ако концесионерът има подготвеност да конфигурира системата оптимално бързо, срокът може да е по-кратък, само че даже да са подготвени през юни, те имат потребност от няколко месеца за рекламно-промоционална акция. Да я пуснат есента е извънредно нерентабилно поради неприятното време или незадоволителната опция за промоция, което за нас значи неуспех на системата през цялото време. Основната ни рекомендация от 2016 година е била да се сложи напролет, с цел да има време хората да научат за нея първо и по какъв начин се употребява ", разяснява за " Капитал " Радостина Петрова, която е член на управителния съвет на най-голямото без значение гражданско съдружие у нас - " Велоеволюция ".

Преди пречката пред реализацията пък беше обжалването на процедурата пред Комисията за защита на конкуренцията и в съда от един от участниците, което пък продължи пет години.
" София байкс " ще влага 1.5 млн. евро без Данък добавена стойност в нова система за колела в идващите осем години Може да е " за положително "
Забавянето не е наложително неприятна вест. Моделът на концесията e въображаем преди повече от 10 години и в този момент е меко казано, несъответстващ. Затова вярата е, че общината може да употребява времето и да намерения по какъв начин да го усъвършенства. Най-големият недостатък е съчетанието на отдаване на колела и на рекламни пана из столичния център. Това е апетитната и печеливша активност, която измести фокуса от предлагането на качествена социална услуга към рекламния бизнес.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР