Столичната регионална здравна инспекция отмени карантината на министър-председателя Бойко Борисов

...
Столичната регионална здравна инспекция отмени карантината на министър-председателя Бойко Борисов
Коментари Харесай

Тестовете на Бойко Борисов и Севдалина Арнаудова за COVID-19 са отрицателни

Столичната районна здравна ревизия анулира карантината на министър-председателя Бойко Борисов и някогашната му говорителка Севделина Арнаудова, която в този момент работи в централата на ГЕРБ за изборите, след негативни резултати от PSR проби в два поредни дни. Това оповестиха от пресцентъра на инспекцията.

Вчера тя наложи карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на районното развиване и благоустройство Николай Нанков, който има позитивен тест за COVID-19. Самият Борисов съобщи, че се е самоизолирал, откакто е контактувал с него преди пет дни.

Под карантина бяха сложени още министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министърът на финансите Кирил Ананиев и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Засега обаче не се оповестява какви са резултатите от техните проби.

Междувременно българският евродепутат и някогашен министър на околната среда и водите Искра Михайлова заяви, че е инфектирана с ковид . Тя разгласи това във Facebook:

" От 23 октомври се изолирам в 14-дневна карантина, след позитивен тест за Коронавирус 19.

След завръщането си от Брюксел, на 16 октомври направих тест и той беше негативен. Но вторият от 22 октомври, за жалост е позитивен.

И двата теста направих превантивно, без признаци, с цел да съм сигурна за здравето на околните си и хората, с които работя, след пътуването ми.

В дните сред 16 и 23 октомври бях във фактическа самоизолация и не съм била в контакт с никого.

Надявам се всичко да мине леко.

Обръщам се към всички - пазете себе си и останалите, спазвайте отдалеченост, носете маски.

Бъдете здрави! ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР