Президентът Радев е в дълбоко вътрешно противоречие, заявяват д-р Велимир

...
Президентът Радев е в дълбоко вътрешно противоречие, заявяват д-р Велимир
Коментари Харесай

Позиция на болница Мама и аз: Президентът Радев е в дълбоко вътрешно противоречие

Президентът Радев е в надълбоко вътрешно несъгласие, декларират доктор Велимир Симов, педиатър, и всички лекари и медицински експерти в клиниката за майчино и детско здраве ‚Мама и Аз‘ гр. Плевен.

На 1 май президентът Румен Радев стартира акция против решение № 318 на Министерски съвет от 30 април, с което се позволява нова съвременна многопрофилна болница ‚Мама и Аз‘ в София, а на 6 май изясни пред всички медии „ …в България има място за частна самодейност в опазването на здравето, само че особено детското опазване на здравето би трябвало да бъде народен приоритет и тук страната би трябвало да си стои на мястото и закъснява толкоз доста години да построи една национална детска болница… “.

Въпроси:
С какво тъкмо планът ‚Мама и Аз‘ в София пречи на страната да си стои на мястото?

Очевидно не е с плануваните 40 педиатрични кревати, от които вложителят беше подготвен да се откаже, а има нещо друго?

Има ли държавен протекционизъм в софийското опазване на здравето и обсада на достъпа на пациентите до конкуренцията по качество, и къде работи и за каква заплата брачният партньор на вицепрезидента?

Считате ли, че ние, лекарите и в частност педиатрите, сме крепостни селяни и можем да бъдем феодализирани в нечие държавно или частно здравно имение?

Независимо, че Вие, господин Президент, сте издали указа за назначението на министър-председателя Главчев и неговото държавно управление, не следва ли прецизно да спазвате основополагащия парламентарен принцип за разделяне на управляващите и да не се намесвате в работа на изпълнителната власт с инструктивни апели за анулация на законосъобразни и верни решения?

Считате ли, че като блокирате софийските пациенти и препятствате навлизането на конкуренцията по европейско и американско качество на практикуваната медицина, 50-те % празни и непривлекателни кревати в столицата ще се изпълнят или тежкият недостиг на педиатри и медицински сестри ще се преодолее?

Считате ли, че Премиерът Главчев може законосъобразно да анулира законосъобразно решение на Министерски съвет заради „ подозрения “ и неустановени „ обстоятелства “?

Защо в никакъв случай до момента не се заехте да блокирате доста стотици нови болнични кревати и действия в София, лицензирани от Вашите служебни и постоянните държавни управления?

Може ли с обсада на конкуренцията по качество да се оправим с демографската рецесия или да спрем пациентите и фамилиите да продължат да изсипват своите последни спестявания в частни лечебни заведения в чужбина?

Поканихме към този момент премиера Главчев, а през днешния ден най-сърдечно, доброжелателно и намерено, в Деня на Храбростта и Великата Българска Армия, каним и Вас да ни посетите в Плевен - ние одобряваме най-тежките случаи на заболели деца от цяла България - с цел да се запознаете с вероятното европейско равнище на опазване на здравето в Родината – тъй като децата са най- скъпото!

„ Ние дръзнахме да си представим, направихме сами и открихме по-светло бъдеще за нашите деца “, … „ Ние сме първата новопостроена през последните 50 години клиника за майчино и детско здраве в България, която отвори порти на 1 юни 2023г и реализира високи резултати “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР