Столичната Регионална здравна инспекция е наела колекторска фирма, за да

...
Столичната Регионална здравна инспекция е наела колекторска фирма, за да
Коментари Харесай

Мая Манолова: Столичната РЗИ е наела колекторска фирма да събира данни за карантинирани

Столичната Регионална здравна ревизия е наела колекторска компания, с цел да събира и обработва информация за хора, сложени под карантина или с позитивен тест за Covid-19. Това заяви водачът на придвижване " Изправи се БГ " Мая Манолова.

Според нея въпреки чиновниците на колекторската компания да се показват за доброволци, това не дава отговор на истината.

Манолова внесе претенции за инспекция на " скандалния " по думите ѝ проблем в Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи и Комисията за отбрана на персоналните данни.

От СРЗИ не споделят към този момент наели ли са фактически колекторска компания.

" Въпросната колекторска компания събира сензитивна информация и персонални данни, в това число такива за здравния статус на лицата, разполага с техните адреси, с членовете на тяхното семейство, събира информация за местоработата им, в това число за техните сътрудници. Това в действителност е скандал, тъй като администрацията е задоволително добре платена, с задоволителен запас, с цел да наема в добавка колекторски компании ", разяснява Манолова.

Тя твърди, че е получила сигнали от десетки жители, обезпокоени, че събраната информация може да се употребява за други цели.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР