Столичната община ще работи за намаляване на срока за издаване

...
Столичната община ще работи за намаляване на срока за издаване
Коментари Харесай

София ще подобрява бизнес климата за по-висок рейтинг на града

Столичната община ще работи за понижаване на периода за издаване на разрешителни за градеж. Това стана ясно на конференция " Визия за София ", на която участваха специалисти от общината, жители и интернационалните експерти в градоустройството.

София

В София позволение за градеж се отпуска в границите на 30 дни. В Словакия, която също е член на Европейския съюз, процедурата лишава 7 дни. От година и половина от Столичната община следят растеж при строителството в града.
Бойко Секиранов, шеф отдел " Регионална стопанска система и разбори ": " Това, което ние желаеме да създадем, е да се понижат административните задръжки при едно такова строителство. Участваме в наблюдението " Doing bisiness " на Световната банка и това е в направленията разрешенията за градеж и регистрация на благосъстоятелност. "
Получените данни в отдел " Регионална стопанска система и разбори " се показват на управлението на Столичната община и след проучването им се чака да постъпят поръчки за законодателни и нормативни промени. Подобряването на бизнес климата ще увеличи рейтинга на града, по отношение на който се пресмята лихвеният % на средствата, отпуснати от Световната банка за Столичната община. В момента София се конкурира със приблизително развитите европейски столици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР