Столичната библиотека организира за трета поредна година летните си читални

...
Столичната библиотека организира за трета поредна година летните си читални
Коментари Харесай

Летни читални в няколко големи парка организира Столичната библиотека

Столичната библиотека провежда за трета поредна година летните си читални в няколко огромни столични паркове. Директорът Юлия Цинзова напомни, че Библиотеката открива нови пространства за четене и напомни „ зелените библиотеки ", „ библиобусът ", който съдържа над 700 книги и други, предава БНР:

На 5-и ще бъдем в Борисовата градина, алеята към езерото " Ариана ". На 12-и ще бъдем в Южния парк пред Голямата поляна. На 9-и ще бъдем в парка " Заимов " пред спектакъл " София. На 26-и сме в два парка за първи път - в " Света Троица " и в Западен парк. В " Света Троица " - до църквата, а в Западен парк - до огромната детска площадка.

На всички шатри, на всички места в парковете с нас ще бъдат още веднъж едни от най-хубавите български писатели. И Бойко Ламбовски, и Мирела Иванова, и Илиян Любомиров, и Роман Кисьов.

Писателите ще раздават книги с подпис, а са приготвени и други дарове за дребните и по-големи гости на читалните, съобщи Цинзова и посочи, че най-често посетителите са родители с деца. По принцип се усилва и младата читателска аудитория.

Има голям интерес към четенето. Всеки път означаваме това, всяка година през последните три. За последните 6 месеца 220 000 са заетите книги от Столична библиотека за четене и над 250 000 са визитите. Това е голям интерес, а пък ние имаме запаси, с които бихме могли да увеличим, несъмнено, и броя на читателите, и да създадем по-добри условия за четене.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР