Столичната белодробна болница Св. София се влива в Университетскато многопрофилна

...
Столичната белодробна болница Св. София се влива в Университетскато многопрофилна
Коментари Харесай

Белодробната болница Св. София се влива в УМБАЛ Св. Иван Рилски

Столичната белодробна болница " Св. София " се влива в Университетскато многопрофилна болница за интензивно лекуване " Св. Иван Рилски ", реши здравното министерство, което е принципал и на двете здравни заведения.

Диагностично-лечебният развой на болница " Св. София " ще се запазят, само че ще извършват от УМБАЛ " Св. Иван Рилски ", а оперативното ръководство ще се поеме от изпълнителния шеф на приемащото заведение – доктор Дечо Дечев.

От здравното ведомството изясняват, че сливането на двете заведения ще обезпечи качествена и налична здравна помощ на пациентите и ще бъде изцяло предпазен държавният интерес и в двете лечебни заведения. Вливането няма да засегне наличните медицински структури и личен състав, а ще способства за разширението на дейностите и по-доброто им менажиране, декларират от министерството.

Преобразуването на двете лечебни заведения е в отговор на водената политика по усъвършенстване на лечебните заведения за болнична помощ на територията на София и търсенето на баланс и дейно потребление на наличните финансови запаси, което следва да обезпечи възстановяване на предлаганите здравни услуги, налично, равнопоставено, качествено и всеобхватно опазване на здравето на жителите, показва се още в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР