Столична община ще възложи технически одит на заработилата през май

...
Столична община ще възложи технически одит на заработилата през май
Коментари Харесай

Опозицията в София предизвика одит на новата тикет система

Столична община ще разпореди механически одит на заработилата през май м.г. електронната система за таксуване на пасажерите в градския превоз на София или така наречен билет система. Това оповестиха от общината. Проверката ще бъде направена по искане на кмета Йорданка Фандъкова. За такава през днешния ден настояха и от обединението „ Демократична България “, която е съпротива на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Фандъкова даде да се разбере, че одитът ще обгръща както методите на отчитане на приходите в билет системата, по този начин и механизмите за надзор на всички продажби на транспортни документи. „ Публичните системи, каквато е системата на градския превоз, са сполучливи, когато има публичното доверие в метода им на работа. Заради политическите операции и внушения, които се вършат сега, както и с цел да подсигуряваме цялостна бистрота, ще възложа външен механически одит на новата електронна система за таксуване и видеонаблюдение в градския превоз ", разяснява Фандъкова. Новата цифрова система е 100% благосъстоятелност на Центъра за градска подвижност, която е напълно общинска фирма и е най-голямата в страната интегрирана система за комерсиална активност, сертифицирана от Българския институт по метеорология и от специалисти на Национална агенция за приходите, допълват от общината.

По-рано през днешния ден от „ Демократична България “ приканиха на новата билет система да се направи самостоятелен одит. Общинските съветници Симеон Ставрев и Иво Божков показаха опасения, че същата ще се управлява от частна компания и че е допустимо част от приходите на градския превоз да не се регистрират.

„ Споделеното от общински съветници от Демократична България безпокойство от съществуването на „ бутон на клавиатурата “, с който могат да се пренасочват доходи от билети, е нечиста сделка, за което не беше обещано нито едно доказателство или факт, който да поражда такива подозрения. Подобни спекулации ще обслужат партийната цел, която е сложена, само че те могат да имат отрицателен резултат върху системата за публичния превоз. Всички заплащания с банкови карти в градския превоз, които бяха въведени с новата система за таксуване, се правят непосредствено по сметка на ЦГМ. В този развой няма медиатори и изказванията за допустимо „ отклонение на билети “ са механически и в действителност парадокс “, дава отговор Фандъкова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР