Столична община ще търси нов купувач на Общинска банка. На

...
Столична община ще търси нов купувач на Общинска банка. На
Коментари Харесай

Общинска банка се продава. Отново

Столична община ще търси нов покупател на " Общинска банка ". На съвещанието си през днешния ден от общинския съвет ще обсъдят опцията да бъде продаден мажоритарния дял във финансовата институция по предложение на съветника от " Реформаторски блок " Трайчо Трайков, оповестява " 24 часа ".

В момента делът на общината в банката възлиза на 67,65% от капитала й.

Обсъждането на постоянното съвещание през днешния ден ще е последната стъпка към новия опит за приватизация на " Общинска банка ", откакто предлагането беше утвърдено от комисиите по финанси и стопанска система.

Предишният път, когато се търсеше нов притежател на финансовата институция, беше преди три години. Тогава обаче процедурата беше спряна поради рецесията с " Корпоративна комерсиална банка " (КТБ).

В случай, че от Столичния общински съвет дадат своето " да " следва да бъде стартиран конкурс за търсенето на покупател. След спечелването на договорката, тя би трябвало да бъде утвърдена и от Българската национална банка (БНБ).

" Общинска банка " е учредена през 1996 година, като към днешна дата записаният й капитал надвишава 57 милиона лв.. Към края на предходната година тя е на 15-о място по активи у нас с такива в размер на 1,325 милиарда лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР