Столична община се готви да плати уличното осветление на София

...
Столична община се готви да плати уличното осветление на София
Коментари Харесай

Борис Бонев научил за заплахите от американските служби, предупреди, че в столицата осветлението ще скочи до 77 пъти

Столична община се готви да заплати уличното осветяване на София с цени сред 3 и 77 пъти по-високи от пазарните, сигнализира общинският консултант Борис Бонев. Неговата организация „ Спаси София “ е провела следствие на социална поръчка за уличното осветяване от Следствен отдел към окръжна прокуратура на стойност 73 милиона лв..

„ Разследването ни сподели, че има цени сред 3 и 77 пъти по-високи от пазарните. Има разминаване в цените сред двете компании, които са спечелили публичната поръчка. В една от компаниите междинната работна заплата е от 7000 лв., което е съвсем заплатата на премиера на страната. Договорите са подписани и са влезнали в действие “, изясни Бонев.
По думите му в публичната поръчка столицата е разграничена на четири елементи, като те са завоюва от две компании – по две елементи на компания. Той разяснява, че разминаванията в цените е притеснително. „ Говорим за едни и същи лампи, не разнообразни. В северна София една лампа ще коства 5755 лв., а в южна София – 1587 лв. “, сподели Бонев.
Той даде и фрапиращ образец – границата сред зоните на двете компании е сред Президенството и Министерския съвет. От едната страна на тротоара откъм „ Дондуков 2 “ лампите костват 1578 лв., а от страната на „ Дондуков 1 “ – същите лампи костват 5755 лв. за лампа. „ Нашият екип направи и опит. Избрахме пет продукта от публичната поръчка, които закупихме от най-обикновен магазин. Единият е редова клема, най-обикновено устройство. Ние я купихме за 81 стотинки, а Следствен отдел към окръжна прокуратура ще заплаща за тази клема ". Освен това в контракта на по-скъпата компания е сложена междинна работна заплата за чиновниците от 40 лв. на час или 7000 лв. на месец. Общинският консултант прикани за оставка на зам.-кмета по превоза Кристиан Кръстев, който е подписал тези контракти. „ Смятам, че на хората им е омръзнало някой да прави облага от една лампа колкото те работят за три месеца, с цел да изкарат. Тези течове би трябвало да се прекратят. Аз съм сигурен, че с такива разкрития ще прекратим източването на Столичната община “, сподели Бонев.

Борис Бонев е научил за заканите за живота му от американските служби, които съгласно закона би трябвало да уведомят заплашваните лица, в случай че получат информация за непосредствена опасност за живота им. " Аз дадох показания на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Прокуратурата с цялата информация, с която разполагам “, сподели Бонев. По думите му опасността е била за тежка телесна щета, която може да докара до гибел. „ Източниците на тази опасност могат да бъдат доста. Предпочитам да оставя службите да намерят отговорите “, сподели Бонев пред.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР