Столична община се е оттеглила от ключови сфери като спорта,

...
Столична община се е оттеглила от ключови сфери като спорта,
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Децата трябва да спортуват, за да не се дрогират

" Столична община се е отдръпнала от основни сфери като спорта, културата и духовността, а от ден на ден деца имат здравословни проблеми и са обездвижени ". Тази позиция изрази претендентът за кмет на столицата Ваня Григорова на среща със Станислав Ангелов – Пелето, представители на Сдружение Футболен клуб „ Левски – Раковски “ и деца от спортния клуб на едноименния столичен стадион. В срещата взе присъединяване и претендентът за кмет на регион „ Триадица “ Диана Тонова.

Не може София да е отличена с купата „ Европейска столица на спорта “ за 2024 година, а да не се отделят съвсем никакви средства за спорт, разяснява Ваня Григорова. В България има общини, които отделят по 7-8% от бюджета си за спорт, до момента в който в София процентът е доста под един, удостовери Пелето.



Ваня Григорова и претендента за областен кмет на " Триадица " Диана Тонова на предизборна среща

„ За страдание, през днешния ден има доста деца с проблеми като астма и затлъстяване. Очевидно е, че потребността от спорт е мъчителна, “ съобщи Ваня Григорова и означи още една сериозна заплаха: „ Очевидно е, че децата – заради неналичието на спорт – се занимават с доста други действия, които са, меко казано, са на ръба на закона даже. Трудно можем да прогоним наркодилърите от оградите на учебните заведения, когато не сме основали някаква опция за развиване на младежите “, сподели претендента за кмет, повдигнат от локалната коалиция " Българска социалистическа партия за България ".

По думите й, когато не са основани условия за децата да се занимават с нещо изобретателно, не е чудно, че доста младежи демонстрират разрушителни пристрастености и вандализъм. Според нея родителите също са се отдръпнали от тези действия заради неспособност, липса на време или средства.

„ Нямаш време. Родителите в огромната си част също са тежко експлоатирани на работните си места. Те нямат време да си починат, какво остава да водят децата си по надпревари и на подготовка всеки ден или 4 пъти в седмицата, “ означи Григорова и съобщи, че всичко това е разследване от отдръпването както на страната, по този начин и на общината от всички тези действия, свързани с развиване на гениите на децата.

Програмата на Ваня Григорова и Диана Тонова продължи със среща със симпатизанти в препълнената зала на клуба на Българска социалистическа партия в регион „ Триадица “, в която взе присъединяване и ръководителят на Българска социалистическа партия – София и претендент за общински консултант Иван Таков.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР