Столична община с опит за по-чиста градска среда. От вчера

...
Столична община с опит за по-чиста градска среда. От вчера
Коментари Харесай

Дезинфекцират контейнерите за битови отпадъци в столицата


Столична община с опит за по-чиста градска среда. От през вчерашния ден почистващи екипи дезинфекцират контейнерите за битови боклуци в София.

Днес София осъмна с дезинфекцирани контейнери за битови боклуци. Такава стерилизация се извърши нощес в столичния регион " Средец ". А от Столичната община ни увериха, че дезинфекцират всеки месец, стига температурата на въздуха да е над нулата.

Снимка: bTV


„ По принцип получаваме сигнали от жители, че контейнерите имат мирис, че не са чисти. Контейнерите за битови боклуци се дезинфекцират целогодишно. Дезинфекция се прави във всички региони “, изясни Марияна Иванова, " Столичен инспекторат ".

Освен контейнерите се дезинфекцират дребните улични кошчета, сложени по спирките, както и методите към подлезите и самите подлези

Снимка: bTV


Според Столичния инспекторат за дезинфекцията не се заплаща в допълнение, а тя е част от отговорностите на сметопочистващите и сметоизвозващите компании, които са 5 компании, получаващи разнообразни пари за активността.

За другите региони има разнообразни цени.

„ Да, зависи от компаниите и какво ценово предложение е одобрено, когато е подписан контракта и е определена самата социална поръчка, кой да я извършва “, изясни Иванова.

Въпреки леката повреда с един от камионите от Столичния инспекторат твърдят, че дезинфекцията ще продължи още през днешния ден в регионите " Триадица " и " Студентски град ".

От Столичния инспекторат споделиха, че и в крaйните региони като " Кремиковци ", " Панчарево " и " Нови Искър " всички контейнери ще бъдат дезинфекцирани.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР