Столична община подписа договорите за 19-те младежки проекта, които в

...
Столична община подписа договорите за 19-те младежки проекта, които в
Коментари Харесай

В София започват 19 младежки проекта, блокирани след жалба на кмета на Красно село

Столична община подписа договорите за 19-те юношески плана, които в продължение на 7 месеца бяха блокирани след тъжба на кмета на регион " Красно село " Росина Станиславова, оповестиха от Столична община.

Жалбата бе до Административния съд. Започват и спрените юношески планове по Програма " София - град на младите и дейните ".

" Въпреки компликациите, София ще има 19 юношески плана за личностно и кариерно развиване , неофициално обучение, и интеграция на хора в неравностойно състояние. Това е значимо за нас, значимо е за създателите на плановете и най-много за младежите на София ", разяснява Мирослав Боршош, заместник-кмет с сектор " Култура, обучение, спорт и юношески действия " .

Дотук се стигна откакто през май 2021 Росина Станиславова подаде тъжба против осъществяване на Решение № 183 от 8 април 2021 година на СОС за финансиране на утвърдените планове по Програмата .

Жалбата е оставена без разглеждане от Административния съд, само че районният кмет апелира Решението пред Върховния административен съд.

От Върховен административен съд потвърдиха взетото на първа инстанция Решение в интерес на Програмата и делото е прекъснато във връзка с 19-те плана . На съвещанието си на 16 декември 2021 година и Столичният общински съвет даде зелена светлина за осъществяване на спрените планове.

Съдебното произвеждане продължава за 8 плана, утвърдени по тематики на Програмата, в които регион " Красно село " има подадени планови оферти . За тях Административният съд ще се произнесе след съвещанието си на 19 януари 2022 година

" София - град на младите и дейните " е пилотна стратегия на Столична община, ориентирана към емблематични за столицата събития и акции, образования и доброволчески начинания, помощ и поддръжка на хора с увреждания, малцинствени и маргинализирани групи.

С Решение на СОС от април 2021 година са утвърдени за финансиране 27 плана на неправителствени организации, учебни заведения и районни администрации на стойност 150 000 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР