Столична община планира строежа на четири нови училища. Това каза

...
Столична община планира строежа на четири нови училища. Това каза
Коментари Харесай

Вълчев: Столична община планира строежа на 4 нови училища

Столична община възнамерява градежа на четири нови учебни заведения. Това сподели просветителният министър Красимир Вълчев по време на парламентарния надзор.
По думите му главните ограничения да се вкара едносменен режим за учениците са три - градеж на нови учебни заведения, дострояване на съществуващи такива и понижаване на приема в в този момент настоящите. Според него е допустима и четвърта мярка, обвързвана с оптимизация и преструктуриране на учебната мрежа.
Вълчев изясни, че 74 общини в страната имат учебни заведения на двусменен режим. Въвеждането на едносменен подобен можело да стане в период, който да не идентичен за всички общини.
" В столицата би трябвало да се създадат най-големи промени. Следващите места са Варна, Бургас и Пловдив. Не е казусът единствено с обезпечаването на средства, а и обезпечаването на терени. Това, което вършим в наредбата е да сложим диференциран период за всички общини. До 2025 - 2026 година би трябвало да се създадат доста промени. Мерките са най-общо три: градеж на нови учебни заведения, възобновяване на съществуващите учебни заведения, понижаване на приема. Възможно е и четвърта мярка - оптимизация на учебната мрежа. Столична община възнамерява градежа на четири нови учебни заведения, във Варна се възнамерява градежа на едно ново, а в Бургас тази седмица беше намерено едно ", добави още Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР