Столична община планира изграждането на 10 стратегически обекта за транспортната

...
Столична община планира изграждането на 10 стратегически обекта за транспортната
Коментари Харесай

Фандъкова: София тегли €60 млн. заем за инфраструктурни проекти


Столична община възнамерява построяването на 10 стратегически обекта за транспортната инфраструктура на София. Това заяви в профила си във Facebook кметът на града Йорданка Фандъкова , съобщи Българска национална телевизия.

За да успеем да приключим тези стратегически обекти за период до 5 години, предлагаме взимането на капиталов заем от 60 млн. евро от Европейската капиталова банка, показва в поста си Фандъкова. Кметът разяснява, че задачата на външното финансиране е за къс интервал от време да изградим инфраструктура , която е основна за развиването на града десетилетия напред.

Сред плануваните обекти са дотъкмяване на бул. „ Тодор Каблешков “ и бул. „ Филип Кутев “, които ще разтоварят сензитивно трафика през центъра; създаване на бул. „ Копенхаген ", което ще даде нова връзка на „ Младост “ с бул. „ Цариградско шосе “; създаване на бул. „ Източна дъга “; както и създаване на бул. „ Рожен “, който ще даде връзка на северните квартали с центъра.

Приоритетни са още разширението на бул. „ Ломско шосе “; реорганизация на бул. „ Скобелев “ и реконструиране на транспортния тунел под НДК; рехабилитация на тунела към „ Люлин “ (бул. „ Царица Йоана “) дружно с пътните платна и трамвайния път; възобновяване на трамвайното трасе по бул. „ Стамболийски “ дружно с ремонт на пътните платна; и създаване на Зеления кръг на София – от „ Слатина “ до Борисовата градина, което включва велоалея, места за спорт и отмора по трасето на остарялата жп линия.

За част от обектите към този момент има работни планове , за други работното планове ране е на финала и вървят отчуждителните процедури, разяснява кметът. За всеки случай е квалифициран и лист с пет аварийни обекта, които да могат да заместят главен план, в случай че въпреки всичко има закъснение.

Резервните обекти са създаване на ул. „ Войводина могила “ в „ Овча купел “; рехабилитация на бул. „ Рожен “ от надлеза при жп линията до надлез „ Надежда “; рехабилитация на бул. „ Джеймс Баучер “ дружно с трамвайното трасе; създаване на Западната дъга и възобновяване от бордюр до бордюр на улиците, по които в идващите години ще бъде изграждана канализация по програмата „ Околна среда “.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР