Столична община не подписва споразумение с АПИ за Околовръстния път

...
Столична община не подписва споразумение с АПИ за Околовръстния път
Коментари Харесай

АПИ: Може да се въведат винетки за Околовърстния път в София

Столична община не подписва съглашение с АПИ за Околовръстния път и може да се наложи въвеждане на винетки за потреблението му, за това оповестиха от пресцентъра на АПИ.

„ Пет месеца Столична община не взема решение казуса с надлеза на бул. „ България “. Новото управление на Столична община необяснимо бави съглашението с АПИ за взаимно поддържане на сектори от републиканската пътна мрежа на територията на общината и към този момент е задлъжняла със стотици хиляди лв.. Затова има заплаха пътната администрация да бъде принудена да вкара винетки за прекосяване по Софийския околовръстен път. В годините обратно той се е поддържал въз основа на споразумителни протоколи, на чиято база се поделят отговорностите по поддържането на трасето, а жителите на София го употребяват без да е нужна е-винетка, каквато се изисква за използването на републиканска пътна мрежа “, показват от АИ

„ Столична община също по този начин към този момент 5 месеца не взема решение казуса с укрепването на надлеза при детелината на бул. „ България “ и Софийския околовръстен път към кв. „ Бояна “ и придвижването не може да бъде пуснато. Местната власт отхвърля да подпише съглашение с Агенция “Пътна инфраструктура ” за тези действия, с което да се даде опция за работа. АПИ не може да предприеме нужните действия по подсилване на моста, защото парцелът, в който те би трябвало да се правят, е на Столична община “, прибавят от АПИ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР