Ливан се е превърнал в новата мишена на израелската политика

...
Ливан се е превърнал в новата мишена на израелската политика
Коментари Харесай

Ердоган: Ливан е новата мишена на Израел, ислямският свят да заеме твърда позиция

Ливан се е трансформирал в новата цел на израелската политика на геноцид и окупация, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предадоха международните новинарски организации и Българска телеграфна агенция.

 

" Ливан и неговият народ са новата цел на израелската политика на геноцид, окупация и инвазия, която Израел организира от 7 октомври в района. При бруталните набези на Израел през последната седмица починаха огромен брой ливанци, в това число деца. Никой, който има съвест, не може да одобри или оправдае това кръвопролитие. Израелското държавно управление работи все по-безразсъдно, защото е покровителствано от други сили, които му дават оръжия и муниции за това кръвопролитие ", написа Ердоган на страницата си в обществената мрежа " Екс ".

 

По думите на Ердоган " Израел подценява всякаква човечност, човешки полезности и интернационално право ".

 

" Опитите на Израел да популяризира политиката на безумство, която организира в Газа и Рамала, върху Ливан и други страни в района би трябвало да спрат. Призоваваме всички структури и всички организации за отбрана на правата на индивида, чието обвързване е да подсигуряват международния мир, непоклатимост и сигурност, и изключително Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да подхващат незабавни дейности ", прикани турският водач.

 

Ердоган също по този начин акцентира, че " ислямският свят би трябвало да заеме по-твърда позиция против тези набези ".

 

" Турция ще продължи да поддържа ливанския народ и държавно управление в тези сложни дни. Осъждаме тези безчовечен израелски офанзиви против Ливан и сервира съболезнования на всички наши ливански братя ", уточни турският президент.

 

Подкрепяната от Иран формация " Хизбула " заяви през днешния ден, че нейният водач Хасан Насралла е бил погубен при израелски въздушен удар в Бейрут през вчерашния ден.

 

В обявата си в " Екс " Ердоган не загатва Насралла, отбелязва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР