Столична община не е съгласувала провеждането на шествието Безсмъртен полк“,

...
Столична община не е съгласувала провеждането на шествието Безсмъртен полк“,
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова забрани шествието “Безсмъртен полк”

Столична община не е съгласувала провеждането на шествието „ Безсмъртен полк “, като макар този отвод уредниците и участниците се събират на сборния пункт на пл. „ Св. Александър Невски “

Провеждането на шествие „ Безсмъртен полк “ се приключва със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, оповестяват от „ Московска “ 33.

Столична община не е съгласувала провеждането на шествието „ Безсмъртен полк “, като макар този отвод уредниците и участниците се събират на сборния пункт на пл. „ Св. Александър Невски “ с желание да проведат плануваното от тях мероприятие.

„ Участниците в мероприятието декларират, че ще употребяват съветски и руски флагове, които в актуалната конюнктура могат да се поясняват като знаци на поддръжка за войната на Русия против Украйна “, показват от общината.

По данни от бранш „ Общинска полиция “ в региона на сборния пункт, както и на крайната точка на декларираното шествие – Паметника на Съветската войска в Княжеска градина – се събират групи от жители с противостоящи претенции.

За да не се допусне борба сред групи жители и нарушение на публичния ред, провеждането на несъгласуваното шествие „ Безсмъртен полк “ се приключва.

Съгласно наредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите при преустановяване на мероприятието участниците са длъжни да се разотидат, а полицията да предприеме нужните дейности за непровеждане на шествието.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР