Столична библиотека ще бъде домакин на гостуващата изложба на Шанхайската

...
Столична библиотека ще бъде домакин на гостуващата изложба на Шанхайската
Коментари Харесай

Изложба „Разцъфналите цветя на Шанхай“ гостува в Столична библиотека

Столична библиотека ще бъде хазаин на гостуващата галерия на Шанхайската библиотека „ Разцъфналите цветя на Шанхай " (стари фотоси от актуалната сбирка на библиотеката на Шанхай - свидетелства от последните 200 години история на Китай).

Изложбата ще се открие наа 19.09.2019 година от 11:00 ч. и е проектирана особено за Библиотеката на София. Всички фотоси в нея се демонстрират за пръв път.

Шанхай е бил очевидец на китайските и западни културни течения през последните двеста години. От голямото количество модерни китайски запаси в CNBKSY - платформата за онлайн услуги на Шанхайската библиотека, е подбрана серия от най-представителните фотоси, които да възпроизведат другите характерности и аспекти на живота в модерния Шанхай от 1840 година до 1949 година Тези фотоси разкриват разнообразието, вариращо от архитектура и пейзажи до реклами и мода, както и доста други, в това число класическите здания по крайбрежната улица „ Бунд ", рекламите в списанията от всички сфери на всекидневието и очарователните шанхайски звезди. Фотографиите на друга тема демонстрират обществените промени в Китай през другите времена, отваряйки прозорец за нас, с цел да проследим предишното. Те са скъпи исторически материали, с цел да разберем и изучим актуален Китай.

Изложбата може да бъде прегледана от 19.09.2019 година до 24.09.2019 година всеки работен ден от 9:00 ч. до 17:00 ч. в изложба „ София " на Столична библиотека, пл. „ Славейков " 4.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР