Столетницата от пловдивското село Каравелово подобрява рекорда на 97-годишната театрална

...
Столетницата от пловдивското село Каравелово подобрява рекорда на 97-годишната театрална
Коментари Харесай

104-годишната актриса Гена Сиркьова бие рекорда на Стоянка Мутафова

Столетницата от пловдивското село Каравелово усъвършенства върха на 97-годишната театрална и кинолегенда Стоянка Мутафова. Гена Сиркьова има основна роля във кино лентата „ Каравеловска женитба от преди 100 години ”, написа в. „ България през днешния ден ”.
Лентата споделя за нейната венчавка преди 85 години, когато се омъжва за обичания си Марин. Столетницата е била едвам на 19 години на сватбата си, само че още ясно помни щастливия ден и с детайлности споделя за ритуала. Снимките на лентата започнаха в понеделник – навръх деня, в който старата жена празнува 104-ия си рожден ден. За тържеството си тя получи доста дарове, измежду които имаше букети с цветя и особено направена за нея торта.
Баба Гена споделя по какъв начин на празник на селото дълго време се взира в момците, с цел да открие избраника на живота си.

Когато видяла Марин, сърцето й почнало да бие по-учестено и схванала, че това ще бъде нейният мъж. Хванали се дружно на хорото, а след няколко дни се сгодили. До ден-днешен тя пази сватбените си облекла, които ще бъдат показани в лентата. Филмът е продължение на друга продукция за обитаемото място в Пловдивско, снимана преди две години – „ Розобер в село Каравелово “. В него се споделя за харесванията сред моми и момци по време на прибирането от полето на маслодайните рози.
Преди две години стана ясно, че Стоянка Мутафова няма да бъде вписана в Книгата с върховете „ Гинес “ като „ най-възрастната интензивно играеща актриса “ в света, въпреки да е на върха у нас. Причината за отхвърли е, че в тази категория към този момент има международен връх, който е по-добър от достижението на Мутафова. Става въпрос за бразилската актриса и певица Дерси Гонсалвеш, взела участие във филм, когато е на 101 години.

Предложението Госпожа Стихийно злополучие да бъде вписана в Книгата с върховете на Гинес пристигна от Съюза на артистите в България през 2015 година По думите на ръководителя на съюза Христо Мутафчиев той не е знаел, че е имало по-възрастна актриса, която играе в киното.
„ Добре съм, от нищо не се окайвам, щом още съм на този свят. Благодарна съм на децата за грижите и поисквам на всички да доживеят до моите години “, съобщи баба Гена на рождения си ден.
Преди пет години тя си чупи тазобедрената става и оттогава е в инвалидна количка. Казва, че пие медикаменти за кръвното, само че се усеща добре и за годините си е здрава. Тайната на дълголетието й се крие в трудолюбието. Сега хапва най-вече мляко и сирене, само че от време на време се отпуска да си опита и сладко.
Инфо: Лупа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР