Стокхолм. Военното помпане“ на Украйна от страна на НАТО подхранва

...
Стокхолм. Военното помпане“ на Украйна от страна на НАТО подхранва
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Военното „помпане“ на Украйна от страна на НАТО стимулира Киев да саботира Минските споразумения

Стокхолм. Военното „ помпане “ на Украйна от страна на НАТО подхранва настроението на Киев да саботира Минските съглашения. Това акцентира министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на срещата на Съвета на външните министри на ОССЕ, цитира думите му TACC .

„ Кошмарният сюжет на военна борба, който нашият континент изживя след известното двойно решение на НАТО, се завръща. Европа мълчи. В ход е военното „ помпане “ на Украйна, което подхранва настроението на Киев да саботира Минските съглашения и подхранва заблуда за военно решение на спора “, разяснява първият посланик на Москва.

Лавров прикани ОССЕ да изпрати сигнал до Украйна, че Минските съглашения не могат да бъдат ревизирани.

„ Организацията би трябвало да изпрати явен сигнал до Киев, че е недопустимо да се преразгледат Минските съглашения, които са безспорна основа за споразумяване на спора. Вътрешната украинска рецесия няма да бъде преодоляна, до момента в който сегашният режим в Киев заобикаля осъществяването на своите интернационалните правни отговорности, от директен разговор с Донецк и Луганск “, сподели още министърът.

Лавров сподели, че опитите на Киев да пренебрегне отговорностите си по Минските съглашения ще доведат до злополука. „ Опитите за заобикаляне на тези основни разпореждания от пакета от ограничения от Минск са пътят към злополуката “, увери Лавров.

Според Лавров опитите на страните от НАТО да трансфорат прилежащите на Русия страни в трамплин за борба с Москва са изрично неприемливи.

„ Искам да е доста ясно: превръщането на прилежащите ни страни в трамплин за борба с Русия, разполагането на силите на НАТО в непосредствена непосредственост до региони, стратегически значими за нашата сигурност, е изрично недопустимо “.

Неразширяване на НАТО на изток

Лавров сподели още, че Русия в близко бъдеще ще направи оферти за създаване на съглашения, изключващи всяко разширение на НАТО на изток.

Както уточни министърът, съветският президент Владимир Путин, говорейки в Кремъл в сряда на церемонията по връчване на акредитивните писма на посланиците, акцентира, че в разговор със Съединени американски щати и техните съдружници Русия ще „ упорства за създаването на съглашения, изключващи всяко по-нататъшно придвижване на НАТО на изток “ и разполагането на застрашаващи радиочестотни системи в непосредствена непосредственост до нейна територия.

„ В близко бъдеще ще създадем съответните оферти, чакаме сериозното им разглеждане всъщност, без извинения и считаме, че ОССЕ може да изиграе доста потребна роля тук “, акцентира Лавров.

В сряда Путин предложи да се стартират основни договаряния за реализиране на правни гаранции за разширението на НАТО на изток. Той акцентира, че Русия „ се нуждае от тъкмо дефинирани правни гаранции, защото западните ни сътрудници не са изпълнили съответните си отговорности “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР