Стокхолм трябва да отмени ограниченията срещу турската отбранителна индустрия. Това

...
Стокхолм трябва да отмени ограниченията срещу турската отбранителна индустрия. Това
Коментари Харесай

Ердоган иска Швеция да свали ембаргото върху турските военни продукти

Стокхолм би трябвало да анулира рестриктивните мерки против турската отбранителна промишленост . Това е декларирал турският президент Реджеп Тайип Ердоган в диалог с шведския министър-председател Магдалена Андершон на фона на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО.

" Ердоган съобщи, че Анкара чака анулация на ембаргото и други ограничавания върху износа на турски отбранителни артикули ", заяви Anadolu, като се базира на службата за връзка на турската президентска администрация.

Ердоган е припомнил на Андершон и други претенции на Анкара за присъединение на Швеция към НАТО. Така да вземем за пример турският президент прикани Швеция да се бори с тероризма и да " промени позицията си " във връзка с Кюрдската работническа партия (ПКК) и Силите за самозащита на сирийските кюрди , които Анкара счита за терористични.

Финландия и Швеция предишния месец в отговор на съветската инвазия в Украйна, само че, която ги упреква, че поддържат и укриват кюрдски бойци и други групи, които Анкара счита за терористи.

Възраженията изненадаха финландските, шведските, а и доста представители на НАТО и помрачиха вероятностите за бърз прогрес в кандидатурите за участие на двете страни преди срещата на върха на НАТО в Мадрид в края на този месец. на Финландия и Швеция.

Понастоящем обаче Турция блокира разглеждането на тези заявки.

От своя страна съветникът на турския президент Ибрахим Калин уточни, че срокът за разискване на възможното присъединение на Швеция и Финландия към НАТО не се лимитира до идната среща на върха на Алианса.

, че ще промени законодателството си в областта на тероризма, с което вероятно да отговори на упованията на Анкара.
 Турция няма да промени позицията си за Финландия и Швеция
Турция няма да промени позицията си за Финландия и Швеция

Анкара чака съответни и решителни стъпки от двете страни

Агенцията оповестява и за телефонен диалог сред турския президент и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по същата тематика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР