Стокхолм. Командващият Военновъздушните сили (ВВС) на Швеция Матс Хелгсон заяви,

...
Стокхолм. Командващият Военновъздушните сили (ВВС) на Швеция Матс Хелгсон заяви,
Коментари Харесай

РИА Новости: Шведите заявиха, че са създали „изтребител убиец“ на руските Су

Стокхолм. Командващият Военновъздушните сили (ВВС) на Швеция Матс Хелгсон съобщи, че изтребителят Saab Gripen E е кадърен да победи съветските самолети от серия Су във въздушен пердах, предава РИА Новости .
Както написа Business Insider, изтребителите „ Сухой “ са получили именит статут поради своята маневреност и дарба да бият американските самолети във въздуха за сметка на „ рискови и нападателни каскади “. В отговор американските Военновъздушни сили разчитат на скъпата технология „ Стелт “. Конструкторите на Gripen, въпреки това, не се пробват да понижат видимостта на изтребителя, а да модернизират бордовите системи за радиоелектронна битка (РЕБ).
„ Грипен не може да се похвали с оптимален военен товар, ниска видимост или огромен обхват. Но този изтребител има изключителна специфичност, която го прави призрачен сън за съветските самолети ”, отбелязва Business Insider.
По думите на специалиста от английския Обединен кралски институт за военни проучвания Джъстин Бронк, изтребителите Gripen превъзхождат множеството аналози в успеваемостта на средствата за РЕБ и заглушаването на радарите на съперника.
„ Когато на водачите на Gripen им писна да бъдат посмешище за немските „ Тайфуни “, те получиха опцията да ревизират своите системи за РЕБ в бойни условия. Тогава за немците настъпиха сложни времена Един от шведските изтребители дори съумя неусетно да се появи край лявото крило на „ Тайфуна “ с помощта на способността си да заглушава радиосигналите “, цитира думите на аналитика изданието.
Най-новата разработка на ОКБ „ Сухой “ е многоцелеви изтребител от пето потомство Су-57, предопределен за заличаване на всички типове въздушни, наземни и надводни цели, употребяващи системи за Противовъздушна защита (ПВО). Комбинацията сред високата маневреност и опцията за извършване на свръхзвуков полет, както и актуалното бордово съоръжение и ниската видимост му обезпечават предимство над съперниците. Руските Военнокосмически сили ще получат първата серийна партида Су-57 през 2019 година.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР